UA-29246472-1

Wie we zijn


organisatie

Pieter van Dijk

Docent Theater • Regisseur

Pieter van Dijk woont in Bredevoort. Hij krijgt zijn opleiding aan de Kleine Academie in Brussel, een particuliere opleiding gebaseerd op het ‘neutrale masker’ van de theater-pedagoog Jacques Lecoq in Parijs. Na zijn audities en toelating aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht besluit hij deze opleiding te verlaten en te kiezen voor Brussel. Hij vertrekt in november 1994 en komt in 1997 terug, waarna hij Theatergroep Smeedwerk opricht. Vanaf 2009 is hij artistiek leider van Gekkoo.

Jolanda Doornenbal

Organisatie

In 2016 kruipt er iets Gekkoo's in Jolanda's hart, na een seizoen improvisatietheater voor volwassenen. Twee jaar later duikt ze in de productie van de lokatievoorstelling Nachtdroom en sindsdien houdt ze zich in de breedte bezig met de organisatie van de stichting en haar fabrieken.

Ferry Kruiswijk

Docent Theater

Ferry Kruiswijk woont samen met vriendin Marielle en kat Pip in Arnhem. In 2014 studeert hij af aan de opleiding Docent Theater (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Voor zijn afstudeerproject verdiept hij zich in het theatermaken met mensen met een verstandelijke beperking. Hij is vervolgens actief betrokken bij de oprichting van Theater Klare Taal in Arnhem en regisseerde hun eerste voorstelling: KOEKWOUS. Vanuit deze ervaring komt Ferry het team van Gekkoo|UNIEK versterken. Daarnaast is hij een veelzijdig acteur en theaterdocent. Hij werkt in het bedrijfsleven als trainingsacteur en geeft hij theater- en communicatielessen op Hoge Scholen, MBO’s, Middelbare scholen en basisscholen.

Jorn Snelting

Docent Film

Jorn Snelting woont in Arnhem. Hij begint al op jonge leeftijd met het maken van films. Op 16-jarige leeftijd maakt hij - samen met de vrienden van zijn toneelgroep - zijn eerste langspeelfilm. Na de middelbare school begint hij met de opleiding Docent Drama in Arnhem. Daar maakt hij kennis met het vak van 'docent & maker'. Buiten school blijft hij bezig met het maken van films. Met groep 8 leerlingen maakt hij bijvoorbeeld een speelfilm. Ook was Jorn betrokken bij een korte dansfilm, die vertoond wordt bij het afscheid van de toenmalige burgemeester van Doesburg. Na 3 jaar besluit hij de filmkant op te gaan. Hij verhuist naar Brussel en begint daar in 2010 aan de opleiding tot filmregisseur. In die periode schrijft en regisseert hij veel korte films. In juni 2013 studeert hij af en keert terug naar Nederland. Daar is hij nu actief als filmmaker & docent. Hij heeft al meerdere malen workshops verzorgd op middelbare- en basisscholen en werkt als docent voor theater- en filmbedrijf ROET.

Jolijn Tuenter

Docent Theater

Geboren en getogen in Dinxperlo, studeert Jolijn Tuenter in 2021 af als docerend theatermaker in Tilburg. Al van kleins af aan speelt ze toneel bij haar ouders thuis tussen de schuifdeuren, bij de lokale toneelvereniging en op haar middelbare school in Silvolde. Ze doet de LOT (landelijke oriëntatie cursus, vooropleiding) op haar 15e en speelt het jaar daarop mee in een Coming of Age voorstelling van Oostpool. Ze krijgt de smaak van het doceren en regisseren te pakken als ze voor haar profielwerkstuk een eigen voorstelling maakt. Vanaf 2017 leert ze al spelend het vak kennen bij de opleiding Docent Theater (Fontys Hogeschool voor de kunsten) waar ze binnenkort afstudeert. Bij Gekkoo kan ze al haar pas verkregen kennis toepassen in de praktijk, zodat ze jongeren met en zonder beperking aan het spelen krijgt.

bestuur

Arletta Albers

Voorzitter

bewegen | communiceren | spelen - Dat beschrijft Arletta in drie woorden. Ze heeft jaren lesgegeven bij Gekkoo. Omdat ze houdt van waarom-vragen en denkt vanuit visie is ze onze bestuursvoorzitter geworden.

Jeroen Franken

Bestuurslid

Jeroen Franken woont in Gaanderen. Mede door zijn dochter Marleen werd hij geïnspireerd door Gekkoo, waar iedereen gewaardeerd wordt zoals je bent. Sinds kort is hij toegetreden als bestuurslid om ook een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Judith de Heus

Secretaris

Theater is een fijne uitlaatklep voor jong en oud, aldus Judith. Tijdens haar jeugdjaren volgt ze in Tiel theaterlessen en speelt ze mee in voorstellingen. Vanuit haar zoektocht om deze hobby weer op te pakken komt ze uiteindelijk terecht bij Gekkoo|GROOT (theaterlessen voor volwassenen). Ze meldt zich bij de stichting aan als helpende hand en treedt uiteindelijk toe tot het bestuur.

Pascal Huinink

Penningmeester

Pascal is al een aantal jaren betrokken bij Gekkoo in een adviserende rol op het gebied van financiën. Deze rol heeft geleid tot het toetreden als penningmeester in het bestuur.