UA-29246472-1

Wie we zijn


DOCENTEN

Wendel Brandsma

Docent Dans

Wendel Brandsma woont in Deventer en heeft al van jongs af aan een passie voor dans en toneelspelen. Uiteindelijk koos zij om verder te gaan met dansen en ze geeft nu acht jaar dansles. Ondertussen heeft zij de pabo en een opleiding tot docent dans van de KNGU afgerond en richt zich nu in haar studie onderwijskunde op het vergroten van creativiteit in het basisonderwijs. Ook volgt zij meerdere keren per jaar dansbijscholing van kinderdans en musical tot aan modern en dansbeleving. Zij heeft al veel workshops dans verzorgt op basisscholen en geeft op dit moment les bij verschillende dansverenigingen aan kinderen en jongeren. Bij Gekkoo gaat zij een nieuwe uitdaging aan en ze heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met kinderdans, musicaldans en modern jazz!

Pieter van Dijk

Docent Theater โ€ข Regisseur

Pieter van Dijk woont in Terborg en kreeg zijn opleiding aan De Kleine Academie in Brussel, een particuliere opleiding gebaseerd op het โ€˜neutrale maskerโ€™ van de theater-pedagoog Jacques Lecoq in Parijs. Na zijn audities en toelating aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht besloot hij deze opleiding na een maand toch te verlaten en te kiezen voor Brussel. Hij vertrok in november 1994 en kwam in 1997 terug, waarna hij Theatergroep Smeedwerk oprichtte. Vanaf 2009 is hij artistiek en zakelijk leider van Gekkoo. ๐ŸŒป

Floor Groote Haar

Docent Theater

Floor Groote Haar woont in Arnhem en is in 2014 afgestudeerd als theaterdocent (ArtEZ, Arnhem). Op 21 jarige leeftijd heeft zij een jaar in Amerika gewoond om daar op ontdekkingsreis te gaan naar wat theater voor haar betekende. Deze ontdekking werd een passie en vanaf dat moment wist zij dat ze van haar passie haar beroep wilde maken. Een jaar later werd ze aangenomen op de MBO acteursopleiding in Arnhem, om haar acteertalenten verder te ontwikkelen. Op deze opleiding kwam zij er echter achter dat ze lesgeven ook een heel mooi ambacht vond en zo is zij drie jaar later overgestapt naar het HBO. Naast haar werkzaamheden als docent begeeft zij zich ook graag als acteur op de vloer en speelt ze in verschillende producties die te bewonderen zijn op festivals en scholen door heel Nederland. Ook geeft Floor les als freelance docent op basisscholen en middelbare scholen.

Lisanne Kooij

Docent Theater

Lisanne Kooij woont in Rheden en is in 2014 afgestudeerd als theaterdocent (ArtEZ, Arnhem). Lisanne straalt vanaf haar zesde al op het podium en wist sindsdien dat ze de theaterwereld in wilde. Naast het doceren heeft Lisanne verschillende voorstellingen gemaakt die onder andere te bewonderen waren tijdens het internationale poppenfestival in Gent. Na 5 jaar voor de televisie te hebben gewerkt is zij terug in de theaterwereld en heeft zij ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan als theaterdocent en maker!

Ferry Kruiswijk

Docent Theater

Ferry Kruiswijk woont samen met vriendin Marielle en kat Pip in Arnhem. Hij studeerde er in 2014 af aan de opleiding Docent Theater (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Als afstudeerproject verdiepte hij zich in het theatermaken met mensen met een verstandelijke beperking. Hij was betrokken bij de oprichting van Theater Klare Taal in Arnhem. Hij regisseerde hun eerste voorstelling: KOEKWOUS. Vanuit deze ervaring komt Ferry het team van Tf Gekkoo UNIEK versterken. Daarnaast is Ferry een veelzijdig acteur en theaterdocent. Hij werkt in het bedrijfsleven als trainingsacteur en geeft hij theater- en communicatielessen op Hoge Scholen, MBOโ€™s, Middelbare scholen en basisscholen!

Eise Ivo Smit

Schrijfdocent

Eise Ivo Smit (1987) studeert op dit moment Writing for Performance aan de HKU in Utrecht, als het goed is studeert hij dit schooljaar af. Hij is nu hard bezig met zijn eindwerk: een absurde tekst waarin mensen, dieren en kleuren allemaal door elkaar praten. Op de HKU heeft hij leren schrijven (toneel, scenario, essays) en leren optreden (freestyle en spoken word). Nu houdt hij zich bezig met wat hij zelf de 'Vrije stijl' noemt en hij droomt in het kader daarvan over zijn eigen kunstopleiding, de Academie voor de vrije stijl, zodat hij alles wat hij geleerd heeft ook weer met anderen kan delen.

Jorn Snelting

Docent Film

Jorn Snelting woont in Arnhem en begon al op jonge leeftijd met het maken van films. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste langspeelfilm, die hij samen met vrienden van zijn toneelgroep maakte. Omdat theater ook zijn interesse had begon hij na zijn middelbare school met de Docent Drama-opleiding in Arnhem. Daar maakte hij kennis met het vak van 'docent & maker'. Buiten school bleef hij bezig met het maken van films. Zo maakte hij met groep 8-leerlingen een speelfilm en ook was hij betrokken bij een korte dansfilm, die vertoond werd bij het afscheid van de toenmalige burgemeester van Doesburg. Na 3 jaar besloot hij de filmkant op te gaan. Hij verhuisde naar Brussel en begon daar in 2010 aan de opleiding tot filmregisseur. In die periode schreef en regisseerde hij veel korte films. In juni 2013 studeerde hij af en keerde terug naar Nederland. Daar is hij nu actief als filmmaker & docent. Hij heeft al meerdere malen workshops verzorgd op middelbare- en basisscholen en werkt als docent voor theater- en filmbedrijf ROET.

bestuur en medewerkers

Jolanda Doornenbal

Productieleider

Jolanda Doornenbal woont sinds 2016 in Gaanderen. Haar eerste kennismaking met Gekkoo was tijdens het zomerkamp. Haar zoon ging 'open en aan' bij het "๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ช๐˜ด ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ''. Zij poetste wat wc's, haalde bonen af, snoof wat op en sloot zich daarop voor een seizoen aan bij GEKKOO|Groot, improvisatie-theater voor volwassenen. In 2018 dook ze in de productie van de lokatievoorstelling Nachtdroom. Inmiddels zit er iets Gekkoo's in haar hart. Verder: zingen, schrijven, rennen, stilstaan, man, zoon, busje, lieve mensen, kruiden-/moestuin en meer moois. ๐Ÿ€

Toon Jansen

Voorzitter

Toon is sinds mei 2016 als bestuurslid actief betrokken bij Stichting Gekkoo. Hij kwam in contact met het werk van de Theaterfabriek toen zijn kleinzoon begon als speler bij รฉรฉn van de lesgroepen. Daarnaast heeft hij - alweer geruime tijd geleden - de nodige vrije tijd besteed aan toneel en cabaret. Een belangrijke motivatie om toe te treden tot het bestuur: het reilen en zeilen van een theaterfabriek eens vanaf de bestuurderskant mee maken. Toon is woonachtig in Ulft, getrouwd (twee kinderen, zes kleinkinderen). Naast zijn werkzaamheden voor Gekkoo zet hij zich in voor het Dierencentrum Achterhoek, Woon Advies Commissie Oude IJsselstreek. Tevens is hij actief als voorzitter van de personeelsvereniging van zijn werkgever: KlaassenGroep B.V. "๐˜š๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ด๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฐ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ, ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜›๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ง๐˜ข๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ!"

Nanda de Koning

Kantoormedewerker

Yvette Reulink

Penningmeester

Yvette is woonachtig in Varsselder-Veldhunten met haar man Sjaak en hun twee dochters: Eline en Marisa. In 2018 kwam ze bij toeval in contact met Gekkoo toen ze werd benaderd als kapster bij de lokatie-voorstelling Nachtdroom in het Ferrobos in Gaanderen. "๐˜ž๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ด๐˜ช๐˜ข๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ขฬ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ป๐˜ฆ๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด." Haar hulp werd bijzonder gewaardeerd. Zijzelf genoot enorm van de sfeer: Over de vraag of zij als penningmeester het team wilde komen versterken hoefde Yvette niet lang na te denken. In het dagelijks leven werkt ze als financieel administratief medewerker. Daarnaast is ze redactielid van een lokale carnavalsvereniging, zingt ze in een koor en wandelt ze graag.