UA-29246472-1

Wie we zijn


organisatie

Pieter van Dijk

Docent Theater • Regisseur

Pieter van Dijk woont in Bredevoort en kreeg zijn opleiding aan De Kleine Academie in Brussel, een particuliere opleiding gebaseerd op het ‘neutrale masker’ van de theater-pedagoog Jacques Lecoq in Parijs. Na zijn audities en toelating aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht besloot hij deze opleiding na een maand toch te verlaten en te kiezen voor Brussel. Hij vertrok in november 1994 en kwam in 1997 terug, waarna hij Theatergroep Smeedwerk oprichtte. Vanaf 2009 is hij artistiek leider van Gekkoo. 🌻

Jolanda Doornenbal

Organisatie

Jolanda Doornenbal woont sinds 2016 in Gaanderen. In datzelfde jaar kroop er iets Gekkoo's in haar hart, na een seizoen improvisatietheater voor volwassenen. In 2018 dook ze in de productie van de lokatievoorstelling Nachtdroom. Sindsdien houdt ze zich in de breedte bezig met de organisatie van de stichting en de Theaterfabriek.

Ferry Kruiswijk

Docent Theater

Ferry Kruiswijk woont samen met vriendin Marielle en kat Pip in Arnhem. Hij studeerde er in 2014 af aan de opleiding Docent Theater (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Als afstudeerproject verdiepte hij zich in het theatermaken met mensen met een verstandelijke beperking. Hij was betrokken bij de oprichting van Theater Klare Taal in Arnhem. Hij regisseerde hun eerste voorstelling: KOEKWOUS. Vanuit deze ervaring komt Ferry het team van Tf Gekkoo UNIEK versterken. Daarnaast is Ferry een veelzijdig acteur en theaterdocent. Hij werkt in het bedrijfsleven als trainingsacteur en geeft hij theater- en communicatielessen op Hoge Scholen, MBO’s, Middelbare scholen en basisscholen!

Jorn Snelting

Docent Film

Jorn Snelting woont in Arnhem en begon al op jonge leeftijd met het maken van films. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste langspeelfilm, die hij samen met vrienden van zijn toneelgroep maakte. Omdat theater ook zijn interesse had begon hij na zijn middelbare school met de Docent Drama-opleiding in Arnhem. Daar maakte hij kennis met het vak van 'docent & maker'. Buiten school bleef hij bezig met het maken van films. Zo maakte hij met groep 8-leerlingen een speelfilm en ook was hij betrokken bij een korte dansfilm, die vertoond werd bij het afscheid van de toenmalige burgemeester van Doesburg. Na 3 jaar besloot hij de filmkant op te gaan. Hij verhuisde naar Brussel en begon daar in 2010 aan de opleiding tot filmregisseur. In die periode schreef en regisseerde hij veel korte films. In juni 2013 studeerde hij af en keerde terug naar Nederland. Daar is hij nu actief als filmmaker & docent. Hij heeft al meerdere malen workshops verzorgd op middelbare- en basisscholen en werkt als docent voor theater- en filmbedrijf ROET.

Jolijn Tuenter

Docent Theater

Geboren en getogen in Dinxperlo, studeert Jolijn Tuenter aankomend jaar (2020/2021) af als docerend theatermaker in Tilburg. Al van kleins af aan speelde ze toneel bij haar ouders thuis tussen de schuifdeuren, bij de lokale toneelvereniging en op haar middelbare school in Silvolde. Ze deed de LOT (landelijke oriëntatie cursus, vooropleiding) op haar 15e, speelde het jaar daarop mee in een Coming of Age voorstelling van Oostpool en maakte voor haar profielwerkstuk een eigen voorstelling waar ze de smaak van het doceren en regisseren te pakken kreeg. Vanaf 2017 heeft ze al spelend het vak leren kennen op de opleiding Docent Theater (Fontys Hogeschool voor de kunsten) waar ze binnenkort afstudeert. Bij Gekkoo past ze al haar pas verkregen kennis graag toe in de praktijk om jongeren met en zonder beperking aan het spelen te krijgen.

bestuur

Arletta Albers

Voorzitter

Jeroen Franken

Bestuurslid

Jeroen Franken woont in Gaanderen. Mede door zijn dochter Marleen werd hij geïnspireerd door Gekkoo, waar iedereen gewaardeerd wordt zoals je bent. Sinds kort is hij toegetreden als bestuurslid om ook een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Judith de Heus

Secretaris

Pascal Huinink

Penningmeester