UA-29246472-1

UNIEK

In deze groep spelen jongeren met én zonder beperking samen.
Uniek met een hoofdletter U. 

Theaterfabriek Gekkoo is vanaf 2017 gestart met het geven van theaterlessen aan jongeren met een beperking in de leeftijd van 14-32 jaar. Die beperking kan lichamelijk, verstandelijk of psychisch zijn.

We bieden een ontwikkelplek, een werkplaats waar je jezelf kunt laten zien en uitdrukken wat er in je leeft in een veilige omgeving waar je volop kunt experimenteren onder goede begeleiding van docenten. Respect en aandacht staan daarbij centraal.
Je proeft aan wat theater is en oefent in het spelen met thema’s die dicht bij je staan.
Als het kan maken we in het eerste jaar een kleine presentatie voor familie. En wellicht in het volgende jaar een grotere, maar altijd te behappen voorstelling.

Met theaterlessen voor beginners worden lessen aangeboden voor de doelgroep Jongeren en Jongvolwassenen met een beperking. De spelers zullen op een plezierige en veilige manier kennismaken met het spelen met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en vertrouwen. De deelnemers worden stapsgewijs begeleid naar het podium, als ze daar rijp voor zijn. De lessen vinden eens per twee weken plaats op zondag in de Drie Linden, Schoolstraat 2a, Silvolde.
Lessen vol improvisatie en verbeelding voor deelnemers die al enige ervaring opdeden met theater. De lessen vinden eens per twee weken plaats op zondag in de Drie Linden, Schoolstraat 2a, Silvolde.
Gedurende het seizoen 2021-2022 zullen er enkele workshops theater/film op locatie worden aangeboden.
Zoals we het afgelopen jaar al noodgedwongen lessen aanboden voor onze groepen die door Corona aan huis gekluisterd waren, zo bieden we die nu ook aan voor groepen die niet naar onze locatie kunnen of mogen afreizen.
In 2020-2021 organiseerde Stichting Gekkoo online workshops binnen het project ONLINE Samen-ZIJN. Er werden sprookjes gemaakt, hoorspelen en videoclips. Gezien de animo worden deze workshops ook in het nieuwe seizoen weer op de kaart gezet.
Een Uniek 3-daags Zomerkamp in juli 2021 voor spelers van 14 tot 34 jaar met of zonder een beperking. Begeleid door professionele docenten en met een presentatiemoment op de laatste avond voor publiek. Lessen in theater, film en beweging met volop muziek.

Producties
Binnenkort ook meer informatie over de producties:
‘Koning Leer’
over witte voetjes halen en zoete broodjes bakken
‘De Vrek’
over de vrek Harpagon die wil trouwen met de vriendin van zijn zoon

Wil je meedoen met UNIEK?
Vul dan onderstaand contactformulier in! We nemen op korte termijn contact met je op om samen te bespreken welke groep het best bij je past. Bellen kan natuurlijk ook! 06 4833 9258 (Pieter) of 06 5755 1826 (Jolanda)

Contact Us