UA-29246472-1

GEKKOO | THEATERFABRIEK

Theaterfabriek Gekkoo
Als je echt voor theater wilt gaan, ben je bij Theaterfabriek Gekkoo aan het goede adres. Alles is er op gericht om bij onze spelers eruit te halen wat erin zit. Dat je plezier hebt in theater vinden we het allerbelangrijkste. Natuurlijk moet je ook hard willen werken in de lessen en daar tijd voor vrij maken. Meespelen bij Gekkoo kan al vanaf 8 jaar.
Theaterfabriek Gekkoo is vooral een broeiplek, een werkplaats waar je jezelf kunt laten zien en uitdrukken wat er in je leeft. Daarvoor bieden we je een veilige plek waar je volop kunt experimenteren onder goede begeleiding van docenten.
Respect en aandacht voor elkaar zijn belangrijk bij Tf Gekkoo.

Hoe begon het…
Theaterfabriek Gekkoo is in 2009 opgericht en heeft een stichtingsvorm. Pieter van Dijk is speldocent en regisseur en schrijft teksten voor de voorstellingen of presentaties. Hij kreeg zijn opleiding op de Kleine Academie in Brussel en is vijftien jaar verbonden geweest aan het door hem opgerichte theatergezelschap Smeedwerk. Na meer dan 1000 voorstellingen in theaters in Nederland en België gespeeld te hebben, richtte hij Theaterfabriek Gekkoo op, om zijn kennis en ervaring met jongeren te delen. Begonnen met 6 leerlingen in 2008 is Theaterfabriek Gekkoo nu uitgegroeid tot een erkende Jeugdtheaterschool en zijn er meer dan 80 leerlingen werkzaam binnen de diverse speelgroepen die begeleidt worden door professionele docenten.

Veiligheid en respect
Het uitgangspunt van Gekkoo is: ‘Geloof in wat je speelt, dan gelooft het publiek het ook’. Bij Gekkoo gaat het dus om geloofwaardig spel. In de jaren dat je bij ons speelt laten we je ervaren hoe dat gaat. Vanuit een veilige omgeving is er ruimte om te ontdekken welke talenten er in jou schuil gaan. Daar is wel lef voor nodig natuurlijk. Niet iedereen durft zo maar voor een publiek te gaan spelen. Daarom vinden we het belangrijk dat je in onze lessen kan experimenteren en vooral veel verkeerd durft te doen. Op je neus vallen en opnieuw proberen. Daar leren ‘onze’ kinderen en jongeren heel veel van.

De lessen
Nadat je twee gratis proeflessen hebt gedaan, kun je bij Theaterfabriek Gekkoo direct beginnen in de Startersgroep. Hierna kun je doorstromen naar vervolggroepen en productiegroepen. Soms zijn daar audities voor nodig. Je krijgt lessen improvisatie, teksttoneel, schrijven, camera-acteren, fysieke training en stemtraining. Je leert scènes te bedenken en te maken. Je speelt alleen en met anderen. Je ontwikkelt je fantasie, fysieke expressie, spelinzicht, durf en zelfvertrouwen. Een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen en ouders.

De praktijk
Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende producties; soms op basis van bestaande teksten, soms zelf verzonnen. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties vooral op locatie, op straat of op festivals. Maar in het theater kan natuurlijk ook.

Wat kan ik ermee?
Lang niet iedereen die bij Theaterfabriek Gekkoo speelt of heeft gespeeld wil of kan later beroepsacteur of -actrice worden. Maar jongeren die van theater hun vak willen maken, kunnen vanuit Tf Gekkoo worden gecoacht bij de audities van opleidingen voor het kunstvakonderwijs, bijvoorbeeld toneelscholen, MBO theateropleidingen of kunstacademies.

Wat kost het?
De kosten zijn afhankelijk van de groep waar je in zit en het aantal lessen dat je krijgt. Dat varieert van € 180 voor de Startersgroep tot € 255 voor grote producties per seizoen.

Meer informatie?
Voor meer informatie: kijk op deze website en heb je vragen? Bel met artistiek leider Pieter van Dijk op 06 – 48 33 92 58 of mail naar pieter@gekkoo.nl