UA-29246472-1

GEKKOO | THEATERFABRIEK

Theaterfabriek Gekkoo
Als je echt voor theater wilt gaan, ben je bij Theaterfabriek Gekkoo aan het goede adres. Alles is er op gericht om eruit te halen wat erin zit. Dat je plezier hebt in theater vinden we het allerbelangrijkste. Natuurlijk moet je ook hard willen werken in de lessen en daar tijd voor vrij maken. Meespelen bij Gekkoo kan al vanaf 8 jaar.
Theaterfabriek Gekkoo is vooral een broeiplek, een werkplaats waar je jezelf kunt laten zien en uitdrukken wat er in je leeft. Daarvoor bieden we je een veilige plek waar je volop kunt experimenteren onder goede begeleiding van docenten.
Respect en aandacht voor elkaar zijn belangrijk bij Tf Gekkoo.

De lessen
Nadat je twee gratis proeflessen hebt gedaan, kun je bij Theaterfabriek Gekkoo direct beginnen in de Startersgroep. Hierna kun je doorstromen naar vervolggroepen en productiegroepen. Soms zijn daar audities voor nodig. Je krijgt lessen improvisatie, teksttoneel, schrijven, camera-acteren, fysieke training en stemtraining. Je leert scènes te bedenken en te maken. Je speelt alleen en met anderen. Je ontwikkelt je fantasie, fysieke expressie, spelinzicht, durf en zelfvertrouwen. Een paar keer per seizoen is er een open podium voor alle leerlingen en ouders.
Klik HIER voor een overzicht van de lesgroepen in het nieuwe seizoen (2019-2020).

De praktijk
Alles wat je leert in de lessen breng je in de praktijk door het spelen in voorstellingen. We maken veel verschillende producties; soms op basis van bestaande teksten, soms zelf verzonnen. Soms met twee acteurs en soms met twintig. Grappige voorstellingen, spannend of ontroerend. Of alles tegelijk. We spelen onze producties vooral op locatie, op straat of op festivals. Maar in het theater kan natuurlijk ook.

Wat kan ik ermee?
Lang niet iedereen die bij Theaterfabriek Gekkoo speelt of heeft gespeeld wil of kan later beroepsacteur of -actrice worden. Maar jongeren die van theater hun vak willen maken, kunnen vanuit Tf Gekkoo worden gecoacht bij de audities van opleidingen voor het kunstvakonderwijs, bijvoorbeeld toneelscholen, MBO theateropleidingen of kunstacademies.

Wat kost het?
De kosten zijn afhankelijk van de groep waar je in zit en het aantal lessen dat je krijgt. Dat varieert van € 180 voor de Startersgroep tot € 255 voor grote producties per seizoen.

Meer informatie?
Voor meer informatie: kijk op deze website en heb je vragen? Bel met artistiek leider Pieter van Dijk op 06 – 48 33 92 58 of mail naar pieter@gekkoo.nl