UA-29246472-1

(houd je) Muil

Assepoester – zoals het verhaal geschreven is…
Iedereen kent het verhaal natuurlijk: Assepoester is een meisje dat bij haar stiefmoeder en haar stiefzussen komt inwonen. Ze moet hard werken en mag niet mee naar het bal van de Prins. Hij is op zoek naar een meisje waarmee hij trouwen kan. De stiefzussen en de moeder gaan natuurlijk wel en Assepoester blijft moederziel alleen achter. Gelukkig is er dan een fee die Assepoester toch naar het bal van de Prins laat gaan. Assepoester gaat in een prachtige koets en in een werkelijk beeldschone jurk naar het feest, maar moet beloven dat ze voor middernacht terug is. Ze danst met de Prins en haast zich om 2 voor 12 terug naar haar koets, maar verliest haar muiltje. De prins blijft dit keer eenzaam achter. De volgende dag gaat hij op zoek naar degene die dit muiltje past. En dat blijkt na lang zoeken Assepoester te zijn… Nou, en die leven natuurlijk nog lang en gelukkig.

(houd je) MUIL – zoals wij het hebben bewerkt… een eigentijdse Assepoester in een schoenwinkel
Het verhaal
Mevrouw Hielkap runt al jaren de schoenenzaak in het dorp. Ze doet dat alleen, want haar man heeft haar in de steek gelaten. Haar twee dochters Jannie en Hannie helpen haar. Dan komt op een dag hun achternichtje Ella Cinder bij hen wonen. Ella moet hard meewerken in de winkel, die daardoor steeds beter gaat lopen. Als er een uitnodiging voor het jubileumfeest van schoenfabrikant Juul van Haren wordt bezorgd, gaan Mevrouw Hielkap en haar dochters er naar toe. Ella moet alleen op de winkel passen. Dan verschijnt er een bijzondere klant in de winkel die Ella een voorstel doet. Maar of Ella daar op in durft te gaan…

De voorstelling
(houd je) MUIL’ is een voorstelling over schoenen, klanten, familieleed en voetengeur. Een hartverwarmend sprookje over gehoorzaamheid en lef hebben.