UA-29246472-1

KRAS|kerf goed ontvangen

De afgelopen maanden werkten Haidar Habash en Pieter van Dijk met Barış Ofluoğlu en Ghaeth Almaghoot (muzikanten) aan de voorstelling KRAS|Kerf over Haidar’s levensverhaal.
In het weekend van 4 en 5 mei waren de try-outs van het indringende levensverhaal van Haidar vier maal te zien in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Pabo-studenten van Iselinge Hogeschool hebben in samenwerking met Gekkoo, Cultuur Oost en het Nationaal Onderduikmuseum lesbrieven ontwikkeld bij de voorstelling voor basisonderwijs (bovenbouw). Voor het voortgezet en middelbaar onderwijs wordt binnenkort lesmateriaal ontwikkeld.

Voor de première (op 27 en 28 september, Theater De Leeuw Arnhem) kunt u nu al kaarten reserveren via www.gekkoo.nl/tickets.
Na 28 september zal de voorstelling ‘KRAS|kerf‘ het land in gaan (o.a. langs scholen voor primair en voortgezet onderwijs).

Over KRAS|kerf
‘KRAS | kerf’ vertelt het verhaal van de 21-jarige Syriër Haidar Habash, die op 16-jarige leeftijd noodgedwongen moet vluchten uit de Syrische stad Aleppo. Het is een persoonlijk verhaal dat Haidar vertellen moet, omdat zijn hoofd vol zit met beelden die hem ’s-nachts uit de slaap houden. Gelukkig heeft hij een dierbare vriend die hem helpt zijn hoofd leeg te maken en zijn rust terug te vinden.

Haidar Habash is nu bijna vier jaar in Nederland of (zoals hij het zelf noemt): “in mijn veilige gevangenis”. In ‘KRAS | kerf’ vertelt Haidar op indringende wijze over zijn vlucht naar Nederland. De voorstelling wordt gemaakt op basis van de gedichten en dromen van Haidar. Daarbij ondersteund door muziek van zijn klarinet waar hij inmiddels lessen voor volgt. De muzikanten Barış Ofluoğlu (Contrabas) en Ghaeth Almaghoot (Klarinet en Düdük) brengen een extra laag aan in de voorstelling. We krijgen een indruk van zijn vlucht uit Aleppo via Turkije naar Nederland. Hoe hij met vallen en opstaan probeert een nieuwe toekomst op te bouwen in een land waar ze warm ontvangen worden, maar waar niet iedereen blij is met hun komst.

Gelderse Post over KRAS|kerf