UA-29246472-1

Gekkoo | FILMFABRIEK

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en gek van films of heb je zelf weleens een film gemaakt en zou je daar nog meer over willen leren? Dan is Gekkoo-Film iets voor jou. Bij Gekkoo-Film leer je alles over het maken van films: Hoe bedenk je een goed filmverhaal, hoe maak je mooie beelden en hoe zet je een film in elkaar? Alles komt aan bod. Uiteindelijk ga je zelf een film maken, die in première zal gaan voor familie en vrienden.

Bij Gekkoo-Film ontdek je waar jouw talenten liggen en zul je leren hoe je die zo goed mogelijk kunt inzetten bij het maken van een film. Techniek & creativiteit gaan hand in hand bij deze lessen. Aan het einde van het jaar kun je jezelf een echte filmmaker noemen.

Opzet
In de lessen besteden we aandacht aan de verschillende onderdelen bij het maken van een film.
Zo krijg je lessen in het schrijven van een goed script en leer je hoe je dit script in beeld brengt: Welke camerastandpunten gebruik je om je verhaal zo goed mogelijk te vertellen?
Ook zoomen we in op het vak van filmregisseur: Hoe geef je leiding op de filmset en hoe stuur je cast en crew aan? En uiteraard is het monteren van de film ook een onderdeel van de lessen. Je leert hoe je de geschoten beelden achter elkaar zet, hoe je vervolgens de goede muziek kiest voor je film en welke kleurbewerking het beste past.

Kosten en duur
In 20 lessen van 2 uur ga je onder leiding van filmdocent Jorn Snelting aan de slag. Jorn besteedt daarnaast nog 4 uur aan vrij in te vullen activiteiten.
De lessen vinden plaats bij LOKAAL 5 (Kerkenstraat 5, Silvolde) op zondagmiddag van 15:00 – 17:00 uur.

De kosten bedragen €250 per seizoen.

De lessen lopen van november tot begin juni.
De lesdata vind je hier.

Interesse? Meld je hier aan!!!

Of kom naar de seizoensopening op zondag 28 oktober om 15 uur in Lokaal5 in Silvolde.
Daar vertelt Jorn alles over de lessen en de projecten.