UA-29246472-1

Docenten

Pieter van Dijk : Docent Theater, Regisseur

Pieter van Dijk

Docent Theater, Regisseur

Pieter van Dijk  woont in Etten en kreeg zijn opleiding aan De Kleine Academie in Brussel, een particuliere opleiding gebaseerd op het ‘neutrale masker’ van de theater-pedagoog Jacques Lecoq in Parijs. Na zijn audities en toelating aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht besloot hij deze opleiding na een maand toch te verlaten en te kiezen voor Brussel. Hij vertrok in november 1994 en kwam in 1997 terug, waarna hij Theatergroep Smeedwerk oprichtte.
Vanaf 2009 is hij artistiek en zakelijk leider van Gekkoo.

pieter@gekkoo.nl
Floor Groote Haar : Docent Theater

Floor Groote Haar

Docent Theater

Floor Groote Haar woont in Arnhem en is in 2014 afgestudeerd als theaterdocent (ArtEZ, Arnhem). Op 21 jarige leeftijd heeft zij een jaar in Amerika gewoond om daar op ontdekkingsreis te gaan naar wat theater voor haar betekende. Deze ontdekking werd een passie en vanaf dat moment wist zij dat ze van haar passie haar beroep wilde maken. Een jaar later werd ze aangenomen op de MBO acteursopleiding in Arnhem, om haar acteertalenten verder te ontwikkelen. Op deze opleiding kwam zij er echter achter dat ze lesgeven ook een heel mooi ambacht vond en zo is zij drie jaar later overgestapt naar het HBO. Naast haar werkzaamheden als docent begeeft zij zich ook graag als acteur op de vloer en speelt ze in verschillende producties die te bewonderen zijn op festivals en scholen door heel Nederland. Ook geeft Floor les als freelance docent op basisscholen en middelbare scholen.

floor@gekkoo.nl
Jorn Snelting : Docent Film

Jorn Snelting

Docent Film

Jorn Snelting woont in Arnhem en begon al op jonge leeftijd met het maken van films. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste langspeelfilm, die hij samen met vrienden van zijn toneelgroep maakte. Omdat theater ook zijn interesse had begon hij na zijn middelbare school met de Docent Drama-opleiding in Arnhem. Daar maakte hij kennis met het vak van 'docent & maker'. Buiten school bleef hij bezig met het maken van films. Zo maakte hij met groep 8-leerlingen een speelfilm en ook was hij betrokken bij een korte dansfilm, die vertoond werd bij het afscheid van de toenmalige burgemeester van Doesburg. Na 3 jaar besloot hij de filmkant op te gaan. Hij verhuisde naar Brussel en begon daar in 2010 aan de opleiding tot filmregisseur. In die periode schreef en regisseerde hij veel korte films. In juni 2013 studeerde hij af en keerde terug naar Nederland. Daar is hij nu actief als filmmaker & docent. Hij heeft al meerdere malen workshops verzorgd op middelbare- en basisscholen en werkt als docent voor theater- en filmbedrijf ROET.

jorn@gekkoo.nl
Ferry Kruiswijk : Docent Theater

Ferry Kruiswijk

Docent Theater

Ferry Kruiswijk woont samen met vriendin Marielle en kat Pip in Arnhem. Hij studeerde er in 2014 af aan de opleiding Docent Theater  (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Als afstudeerproject verdiepte hij zich in het theatermaken met mensen met een verstandelijke beperking. Hij was betrokken bij de oprichting van Theater Klare Taal in Arnhem. Hij regisseerde hun eerste voorstelling: KOEKWOUS. Vanuit deze ervaring komt Ferry het team van Tf Gekkoo UNIEK versterken. Daarnaast is Ferry een veelzijdig acteur en theaterdocent. Hij werkt in het bedrijfsleven als trainingsacteur en geeft hij theater- en communicatielessen op Hoge Scholen, MBO’s, Middelbare scholen en basisscholen!

ferry@gekkoo.nl
Lisanne Kooij : Docent Theater

Lisanne Kooij

Docent Theater

Lisanne woont in Rheden en is in 2014 afgestudeerd als theaterdocent (ArtEZ, Arnhem). Lisanne straalt vanaf haar zesde al op het podium en wist sindsdien dat ze de theaterwereld in wilde. Naast het doceren heeft Lisanne verschillende voorstellingen gemaakt die onder andere te bewonderen waren tijdens het internationale poppenfestival in Gent. Na 5 jaar voor de televisie te hebben gewerkt is zij terug in de theaterwereld en heeft zij ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan als theaterdocent en maker!

lisanne@gekkoo.nl
Leonieke Scholten : Docent Dans

Leonieke Scholten

Docent Dans

Leonieke Scholten woont in Doetinchem. Na haar opleiding tot docent dans aan de dansacademie Brabant heeft zij eerst zelf gedanst bij een dansgroep in Groningen en daarna lesgegeven in Groningen, Drenthe en vervolgens Gelderland.
Na zo’n 20 jaar als dansconsulent en adviseur cultuureducatie te hebben gewerkt is zij weer geheel terug op de dansvloer. Leonieke geeft les aan diverse doelgroepen: van peuters tot pubers, starters tot toppers, en binnen- en buitenschool. Haar inspiratie voor de lessen theaterdans haalt ze uit moderne dans, dansexpressie, werelddans en eigentijdse dans.

leonieke@gekkoo.nl
Renske van Dijk : Docent Creatief Schrijven

Renske van Dijk

Docent Creatief Schrijven

Renske van Dijk (1995) is student aan de HKU in Utrecht. Ze volgt daar de opleiding Writing for Performance. Voor Gekkoo gaf ze in het seizoen 2015/2016 voor het eerst lessen aan de groep Gekkoo BREED. Sindsdien is ze een vaste kracht als invaldocent bij de lessen en bij het Zomerkamp van Gekkoo.

renske@gekkoo.nl